Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda van de voedingsindustrie en supermarkten. Ook de consument kan thuis zijn steentje bijdragen. Nederlanders schatten in zo'n 7 procent van hun eten en drinken weg te gooien. Met name ouderen hoger opgeleiden zijn van mening dat zij minder voedsel weggooien.

Bron: ConsumentenTrends 2012

Eten of weggooien?!

73 procent voelt zich schuldig wanneer producten worden weggegooid wanneer de houdbaarheidstermijn is verstreken. Dat is wellicht de reden dat 38 procent regelmatig producten eet die al over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Hoewel 74 procent vindt dat producten na deze datum nog goed te eten zijn, durft kennelijk lang niet iedereen dit ook aan.

Voor verse producten als vlees, vis en zuivel is het ook niet aan te bevelen om deze na de tgt (te gebruiken tot) datum te consumeren. Lang houdbare producten kunt u zelf goed beoordelen als deze over de tht (tenminste houdbaar tot) datum zijn: hoe ziet het eruit, ruikt het nog goed, hoe smaakt het?

Meer over bewaartips en het slim kopen en koken leest u op www.etenisomopteeten.nl

Bron: ConsumentenTrends 2012


Artikel gepubliceerd op: 12 augustus 2012



Geen suiker en tot 25% minder zout in ‘zomergroenten’

Vanaf de oogst van 2017 en 2018 voegen producenten van groenteconserven en supermarkten minder zout

26 juni 2017
Hoogvliet heeft 'natural branding'-primeur

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al...

07 maart 2017
AH dringt CO2- uitstoot flink terug

Albert Heijn heeft zijn CO2-uitstoot per vierkante meter 41,6 procent terug gedrongen, ten opzichte...

07 maart 2017
Jumbo zet in op verbeteren gezondheid van medewerkers

Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Niet alleen voor klanten in de winkels, maar ook voor haar...

24 februari 2017

MEER NIEUWS >