Uit onderzoek van Culios blijkt dat we in het weekend meer tijd besteden aan koken dan door de week. Zo zijn we doordeweeks meestal in 35 klaar met het bereiden van eten. In het weekend kokkerellen we ongeveer 50 minuten. Pasta is op weekdagen populair. In het weekend zijn gerechten uit de oven met vlees favoriet.



Bron: Culios

Helpende hand levert besparing van 20 procent

We voelen ons vaak schuldig als we eten weggooien, want we realiseren ons dat dit zonde is voor het milieu en voor onze portemonnee. De website Culios biedt sinds kort de helpende hand om op maat te kopen én te koken. Volgens de site levert je dit al gauw een besparing van 20 procent op!

Boodschappen doen in de supermarkt wordt hiermee een stuk makkelijker, want de boodschappen worden in handige groepen ingedeeld zoals groente en fruit, vlees, en zuivel. Ook geeft de website de precieze hoeveelheid waardoor op maat kopen eenvoudiger wordt. Culios wil het je makkelijker maken om gevarieerd en verantwoord te eten, in de juiste hoeveelheden en slim ingekocht. Zo worden recepten precies aangepast aan jouw gezinssamenstelling, zodat je nooit teveel koopt.


Artikel gepubliceerd op: 12 november 2009



Geen suiker en tot 25% minder zout in ‘zomergroenten’

Vanaf de oogst van 2017 en 2018 voegen producenten van groenteconserven en supermarkten minder zout

26 juni 2017
Hoogvliet heeft 'natural branding'-primeur

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al...

07 maart 2017
AH dringt CO2- uitstoot flink terug

Albert Heijn heeft zijn CO2-uitstoot per vierkante meter 41,6 procent terug gedrongen, ten opzichte...

07 maart 2017
Jumbo zet in op verbeteren gezondheid van medewerkers

Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Niet alleen voor klanten in de winkels, maar ook voor haar...

24 februari 2017

MEER NIEUWS >