verdoofd castreren

In het najaar van 2007 hebben COV, NVV, LTO Nederland en het CBL de Verklaring van Noordwijk ondertekent, dat als doel heeft voor 2015 te stoppen met het castreren van biggen. Als tussenoplossing worden biggen nu verdoofd gecastreerd.
Sinds medio 2009 verkopen supermarkten alleen nog vers varkensvlees van verdoofd gecastreerde varkens. Het CBL wil dat zo snel mogelijk gestopt wordt met castreren, het liefst eerder dan 2015.

Supermarktorganisaties hebben in de inkoopspecificaties opgenomen dat zij per 1 januari 2009 alleen varkensvlees afnemen van leveranciers die niet of verdoofd castreren. De IKB-systemen (CBD voor IKB-varken en DGBBV voor IKB Nederland Varkens) hebben een verdoofd-castreren module  opgenomen, waarmee gegarandeerd sprake is van verdoofd gecastreerde biggen. Meer informatie is te vinden op www.verdoofdcastreren.nl

Hoogvliet stopt inkoop vlees gecastreerde varkens

Supermarktketen Hoogvliet stopt met de inkoop van vlees van gecastreerde varkens. De retailer is de achttiende organisatie in Nederland die stopt met dergelijk vlees.

Stichting Varkens in Nood is tevreden met het besluit. "Binnenkort zal tachtig procent van het varkensvlees dat in Nederland via de supermarkten verkocht wordt afkomstig zijn van ongecastreerde varkens." Nederland loopt volgens de organisatie voorop in de wereld als het aankomt op het stoppen van verkopen van vlees van gecastreerde varkens.

Bron: www.levensmiddelenkrant.nl


Artikel gepubliceerd op: 26 april 2010
Geen suiker en tot 25% minder zout in ‘zomergroenten’

Vanaf de oogst van 2017 en 2018 voegen producenten van groenteconserven en supermarkten minder zout

26 juni 2017
Hoogvliet heeft 'natural branding'-primeur

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al...

07 maart 2017
AH dringt CO2- uitstoot flink terug

Albert Heijn heeft zijn CO2-uitstoot per vierkante meter 41,6 procent terug gedrongen, ten opzichte...

07 maart 2017
Jumbo zet in op verbeteren gezondheid van medewerkers

Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Niet alleen voor klanten in de winkels, maar ook voor haar...

24 februari 2017

MEER NIEUWS >