Klimaat
De gevolgen van klimaatsverandering voor mens en natuur zijn wereldwijd merkbaar. Door de opwarming van de aarde veranderen weersomstandigheden en de natuur in toenemende mate. De bescherming van het klimaat is één van de grootste uitdagingen van onze tijd.

Met dit besef proberen wij waar mogelijk een positieve bijdrage te leveren ten aanzien van de klimaatproblematiek. Energie-efficiëntie is een belangrijk uitgangspunt bij de bouw en inrichting van onze filialen, distributiecentra en hoofdkantoor. Het is ook een belangrijk kenmerk van onze interne bedrijfsvoering.

Met verschillende maatregelen hopen we bij te dragen aan de bescherming van het milieu en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

Bron: www.lidl.nl


Lidl opent duurzaam distributiecentrum

Lidl opende zijn 46.000 m2 tellende nieuwe distributiecentrum in Heerenveen. Het pand behoort tot de vijf procent meest duurzame gebouwen in Europa.

Nog nooit eerder is in Nederland een distributiecentrum van deze omvang zo duurzaam gecertificeerd. De discounter nam om die reden ter plekke een "4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat" (klasse Excellent) van de Dutch Green Building Council in ontvangst. Het gebouw -dat 42 miljoen euro kostte- realiseert een energieprestatieverbetering van meer dan 70 procent ten opzichte van het Nederlandse Bouwbesluit. In het dc gaan 260 medewerkers aan de slag.

Bedrijfsvoering
Maatregelen
In het nieuwe distributiecentrum zijn er talloze maatregelen getroffen die goed zijn voor het milieu. Zo is er onder meer bewust gekozen om geen gasaansluiting in het pand te installeren. Verder beschikt het distributiecentrum over een warmte-koudeopslag (WKO). Daarmee kan warmte uit de bodem worden benut voor vloerverwarming. Hetzelfde principe geldt voor de restwarmte uit koelinstallaties. Er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen ten behoeve van het koelen en vriezen van producten. Ook is het pand voorzien van materialen met een hoge isolatiewaarde, waaronder HR+++ drievoudig isolatieglas. Alle binnenverlichting is uitsluitend duurzame Philips led-verlichting in combinatie met regelsystemen zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtsensoren.

Bron: www.levensmiddelenkrant.nl

 


Artikel gepubliceerd op: 18 juni 2013
Geen suiker en tot 25% minder zout in ‘zomergroenten’

Vanaf de oogst van 2017 en 2018 voegen producenten van groenteconserven en supermarkten minder zout

26 juni 2017
Hoogvliet heeft 'natural branding'-primeur

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al...

07 maart 2017
AH dringt CO2- uitstoot flink terug

Albert Heijn heeft zijn CO2-uitstoot per vierkante meter 41,6 procent terug gedrongen, ten opzichte...

07 maart 2017
Jumbo zet in op verbeteren gezondheid van medewerkers

Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Niet alleen voor klanten in de winkels, maar ook voor haar...

24 februari 2017

MEER NIEUWS >