Van wat een gezin aan eten weggooit, kan makkelijk een kind uit een ontwikkelingsland mee-eten. Ga dus slim om met voedsel. Hier vind je tips om slim te kopen en te koken.

 

Voedselverspilling

Wist jij dat slechts dertien procent van de Nederlanders nooit eten weggooit? Zes op de tien Nederlanders voelt zich schuldig als ze eten weggooit. En bijna vier op de tien Nederlanders laat zich verleiden om meer eten te kopen dan tevoren gepland.

Dit zijn conclusies uit onderzoek naar wat Nederlanders van voedsel weten, hoe ze ermee omgaan en wat ze weten over voedselproblematiek en ontwikkelingshulp. Het onderzoek is uitgevoerd door Ruigrok/Netpanel in opdracht van Unilever Food Solutions.

Voedsel verspillen is om veel redenen zonde: niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. De productie en het transport van voedsel kosten veel ruimte en energie. Je kunt je steentje bijdragen door zuinig om te gaan met je eten. Door zuinig te zijn met voedsel is er meer per persoon beschikbaar. Jaarlijks gooien we tien procent van ons voedsel onnodig weg. Omdat we: 

  • meer hebben gekocht dan nodig 
  • meer hebben gekookt dan nodig 
  • het niet goed bewaren 
  • denken dat we er ziek van worden

Bron: Distrifood en Voedingscentrum


Artikel gepubliceerd op: 11 oktober 2010



Geen suiker en tot 25% minder zout in ‘zomergroenten’

Vanaf de oogst van 2017 en 2018 voegen producenten van groenteconserven en supermarkten minder zout

26 juni 2017
Hoogvliet heeft 'natural branding'-primeur

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al...

07 maart 2017
AH dringt CO2- uitstoot flink terug

Albert Heijn heeft zijn CO2-uitstoot per vierkante meter 41,6 procent terug gedrongen, ten opzichte...

07 maart 2017
Jumbo zet in op verbeteren gezondheid van medewerkers

Jumbo zet dit jaar vol in op gezondheid. Niet alleen voor klanten in de winkels, maar ook voor haar...

24 februari 2017

MEER NIEUWS >